به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، آستان مقدس علوی از پایان پروژه "مدرسه و مرقد شیخ طریحی" در مدتی کمتر از زمان تعیین شده خبر داد.
داود سلمان دیوان از مسئولان این پروژه گفت: تمامی کارهای پروژه مرقد شیخ فخرالدین طریحی به میزان 100 درصد پیشرفت داشته و مساحت آن تا 120 متر مربع افزایش یافته است.
وی افزود: این مکان متشکل از دو طبقه است که در هر طبقه آن یک سالن بزرگ برای تحصیل دروس حوزوی و واحد های خدماتی دیگر است.
دیوان تصریح کرد: این پروژه در کمتر از ده ماه و زود تر از مدت زمان تعیین شده (12 ماه) کامل شد.
مختصری از زندگی نامه شیخ طریحی
فَخْرُالدّین بن محمدعلی طُریحی (۹۷۹-۱۰۸۵ یا ۱۰۸۷ق)، متولد نجف اشرف و از مفسران قرآن کریم و عالمان دینی امامیه در قرن یازدهم و مؤلف کتاب مجمع البحرین است. او نخستین عالم شیعی است که در توضیح واژگان مشکل قرآن و حدیث، کتاب نوشت.
خانوادۀ طریحی از خاندانهای کهن و مشهور نجف و نسب این خاندان به حَبیب بن مُظاهر اسدی، صحابی مشهور امام علی و امام حسین علیهما السلام، میرسد.
محمد بن جابر نجفی، امیر شرفالدین علی شولستانی و شیخ محمود بن حسامالدین بن درویش از استادان طریحی بودهاند.
صفیالدین بن فخرالدین طریحی، محمدباقر مجلسی، سید هاشم بحرانی و سید هاشم بن سلیمان کتکانی، از جمله شاگردان طریحی بودهاند.
از مهمترین کتابهای طریحی، مَجمع البحرین و مَطلع النیرین است. این کتاب نخستین اثر شیعی است که به توضیح واژگان مشکل قرآن و حدیث، در کنار هم، پرداخته است.
از آثار دیگر وی، غریب القرآن و غریب الحدیث، جامع المقال فی تمییز المشترکة من الرجال، المُنتخب فی جمع المَراثی و الخُطَب، الفخریة الکبری و الفخریة الصغری.
طریحی آثاری نیز در شرح برخی کتابها نوشته، که از جملۀ آنهاست: الضیاء اللامع فی شرح مختصر الشرائع، النکت الفخریة شرح رسالة الاثنی عشریة فی الطهارة و الصلاة، اثر شیخ حسن بن شهید ثانی، النکتُ اللطیفة فی شرح صحیفة السجادیة، شرح المبادئ الأصولیة علامه حلی، إیضاح الحساب شرح خلاصة الحساب شیخ بهایی، اللمع فی شرح الجمع.